Bildspel

Trädet

Vissa verk jag jobbar med är seriella. Jag återvänder till platsen regelbundet. Förutsättningarna blir olika för varje gång beroende på väder och årstid. Ibland är det ett sätt att berätta om tid, föränderlighet och processer. Andra gånger handlar det om mångfald inom snäva ramar, oftast använder jag då samma material som uppträder i olika form och uttryck. Trädet började jag jobba på i september 2015 och det arbetet fortskrider.

Isväggen

Kallt 2018. Jag som med åren blivit avog mot snö och kyla, upplevde plötsligt dagsmeja genom isens formbarhet och förtrollande kraft. Det var kul att jobb med is. Av is från Lillåns frusna vatten fogades isflak på isflak med fog av blöt snömassa till en isvägg mellan två träd. En stege behövdes på slutet. Längtar till början på nästa istid. Om det blir någon.

Isbrytaren

Två barn hjälpte mig att kasta is och snö på isväggen. Jag instruerade dem att träffa isväggen högst upp och jobba sig neråt, allt medan jag fotade. De var fantastiskt duktiga. Här i bildspelet är förloppet visat omvänt.